KlantenserviceAdvies
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Woensdag 14 Februari 2015

   Parasol kopen

   Parasol kopen? Dit is waar u op moet letten:

   Parasols zijn er in allerlei vormen, soorten en maten. Zo is er de standaard staande parasol, zweefparasol en muurparasol. Voor elke ruimte een ander model. Dit maakt het aankoopproces niet altijd even makkelijk. Waar moet u op letten als u een parasol wilt kopen?
    

   Welk soort parasol is geschikt in mijn situatie?

   patio parasol

   Een staande parasol is de klassieke parasol met de mast in het midden. De mast is vaak uitgevoerd in Teakhout of aluminium. Deze parasol kan vaak opgezet worden met een lier of touw. Het voordeel van een staande parasol is dat het gewicht gelijkmatig is verdeeld, waardoor u vaak een niet al te grote parasolvoet nodig heeft. Tegelijkertijd is deze parasolvoet ook weer het nadeel. Want als u weinig ruimte op uw terras heeft, is de staande parasol al snel een obstakel. De tafel moet naast de mast geplaatst worden, waardoor de parasol vaak van grote omvang moet zijn om uw tuintafel in de schaduw te zetten.

   laterna parasol 
    

   Een zweefparasol biedt hierbij vaak de uitkomst. Bij een zweefparasol kunt u ook uw parasolvoet naast de tuintafel plaatsen en “zweeft” alleen de parasol boven de tafel. Hierdoor heeft u vaak een minder groot oppervlak nodig om hetzelfde aan schaduw te bereiken. Ook is een zweefparasol vaak te kantelen. Hierdoor kunt u de parasol eenvoudig mee draaien met de richting van de zon. Een zweefparasol heeft vaak wel een zwaardere parasolvoet nodig, om genoeg contragewicht te geven aan het overhellende deel. Een zweefparasol wordt in de meeste gevallen opgezet via een lierwerk.

   proster-p4 
    

   Wanneer u niet genoeg ruimte heeft voor een parasol, omdat u bijvoorbeeld alleen een dakterras of kleiner terras heeft, kunt u een muurparasol overwegen. Een muurparasol kan eenvoudig aan de muur worden gemonteerd, waardoor u uw terras vrij heeft om in te richten. Een muurparasol kan tevens vaak ingeklapt worden wanneer deze niet in gebruik is. Een muurparasol kan ook eenvoudig meegedraaid worden met de richting van de zon, waardoor de parasol een niet al te grote diameter nodig heeft.


   U kunt hier alle parasols bekijken.


   The latest ins and outs and more

   Recente artikelen