KlantenserviceAdvies
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Advies onderhoud bamboe meubels

    

   U heeft gekozen voor een prachtig tuinmeubel gemaakt van bamboe. Bamboe is een natuurlijk materiaal met een uitstekende eigenschappen. Houdt u uw meubel het liefst zo goed als nieuw? Dan vindt u hieronder meer informatie over het onderhoud van bamboe.

   Bamboe heeft een harde buitenlaag, het is zelfs harder dan eikenhout en heeft weinig last van uitzet en/of krimp. De tuinmeubelen die u bij ons koopt zijn gemaakt van geperste bamboe.


   Ondanks dat bamboe erg hard is, is het erg belangrijk dat u, uw bamboe tuinmeubelen goed van onderhoud voorziet. Wij adviseren om uw tuinmeubel jaarlijks te beschermen met "WOCA Exterior". Kiest u bij het keuzemenu voor de "teak"-optie. Bamboe heeft net als teak de eigenschap om te gaan vergrijzen. Deze olie voedt de bamboe, gaat de vergrijzing tegen en heeft een anti-fungicide middel om schimmelvorming tegen te gaan.

    

   Schoonmaken van bamboe

   Mocht u onverhoopt toch vlekken op uw tafel krijgen? Dan kunt u dit schoonmaken. Onbehandelde bamboe kunt u enkel met een droge doek afnemen, gebruik geen vocht. De met Woca Exterior Oil behandelde bamboe is vochtbestendig, maar het advies blijft om de bamboe bij vlekken met een licht vochtige doek af te nemen. Zorgt u ervoor dat u de bamboe na het schoonmaken met een vochtige doek ook goed afdroogt met een droge doek. Het is belangrijk dat u absoluut geen agressieve en/of schurende schoonmaakmiddelen gebruikt. Heeft u last van een hardnekkige vlek die u er met een vochtige niet uit krijgt? Dan kunt u het bamboe schoonmaken met een daarvoor bestemde "Cleaner".


   Stappen voor schoonmaken:

    

   Maak met een tuinslang de tafel nat en zorg ervoor dat deze helemaal doorweekt is. Hierdoor gaan de poriën van het materiaal open staan en is het eenvoudiger te reinigen.

   • Maak een sopje met daarin lauw warm water (1:2) en het onderhoudsmiddel (Woca wood cleaner
   • Pak een zachte nylon borstel en gebruik het middel dat klaar is gemaakt in de emmer en begin met het schoonmaken van het bamboe in de lengterichting van de nerf.
   • Spoel het meubel na het schoonmaken goed af met een tuinslang.

   Bamboe meubel buiten

   Mits u uw aankoop goed heeft behandeld, kunt u deze gedurende de zomer met een gerust hart buiten laten staan. Ons advies is wel om (indien u de mogelijkheid heeft) uw meubel in de winter binnen te plaatsen. Heeft u deze mogelijkheid niet? Geen paniek. In dat geval is het zaak om uw aankoop extra goed te behandelen alvorens het winter wordt.


   Geef bamboe de mogelijkheid om te ventileren. Gebruik van afdek-zeilen of covers wordt sterk afgeraden. Hierdoor kunnen zwarte vlekken (schimmels) ontstaan die niet meer verwijderd kunnen worden.