KlantenserviceAdvies
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Advies onderhoud teak meubels

    

   Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is; Moet ik teak ook onderhouden? Ons antwoord is altijd ja! Teak is een uitstekend hardhout soort met een fijne structuur dat zeer geschikt is voor buiten. Wanneer een Teak tuintafel buiten staat, zal het naar verloop van tijd door de weersinvloeden vanzelf vergrijzen. Het is mogelijk om de honingbruine kleur van nieuw teak terug te laten keren door het gebruik van de juiste producten. Voordat een meubel in de olie gezet kan worden, dient het wel eerst schoongemaakt te worden.

   Hoe u dit doet leest u hieronder:

   Schoonmaken van teak tafel

   Belangrijk is om te vermelden dat teak nooit schoongemaakt moet worden met een hogedrukreiniger. Dit zorgt ervoor dat de vezels in het hout omhoog gaan staan en het teak kapot gaat. Maak liever met een tuinslang de tafel nat en zorg ervoor dat deze helemaal doorweekt is. Hierdoor gaan de poriën van het materiaal open staan en is het eenvoudiger te reinigen.

    

   • Maak een sopje met daarin lauw warm water (1:2) en het onderhoudsmiddel (Woca wood cleaner of ontgrijzer) De ontgrijzer is een echte diepte reiniger en zorgt ervoor dat de kleur terugkomt. Heeft u geen reinigingsmiddel voor teak in huis? Gebruik dan groene zeep.
   • Pak een zachte nylon borstel en gebruik het middel dat klaar is gemaakt in de emmer en begin met het schoonmaken van het teak in de lengterichting van de nerf.
   • Spoel het meubel na het schoonmaken goed af met een tuinslang.

    

   Het meubel is nu helemaal schoon en kan eventueel in de olie gezet worden.

    

   Teak meubelen behandelen met olie

   Alvorens u begint met het oliën van uw teak houten meubel dient het volledig droog te zijn. Het is erg belangrijk dat ook het vocht uit de kern van het hout is, anders kunnen er vlekken ontstaan.

    

   Wanneer de tafel helemaal droog is kunt u eventuele oneffenheden en kleurverschillen terugbrengen door gebruik te maken van een fijn schuurpapier.

   Breng de Woca exterior oil met het teak kleurpigment aan met een kwast en laat het 5 minuten intrekken. Doe dit in droog weer min temp 13° en vermijd hierbij direct zonlicht.

   Na het aanbrengen kunt u de olie goed uitwrijven op het meubel om een gelijkmatige laag te creëren. laat het meubel 24/48 uur goed drogen en zorg ervoor dat het meubel niet wordt blootgesteld aan water tijdens deze periode.

    

   Om uw tuintafel extra te beschermen, kunt u na het onderhoud gebruik maken van een zogeheten Teak Shield. Dit middel zorgt ervoor dat de tuintafel vocht-en vuil afstotend is. Let er wel op dat dit middel door de weersinvloeden langzaam van de tafel slijt.