KlantenserviceAdvies
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Woensdag 14 September 2015

   Tuintafel behandelen

   Tuintafel behandelen

   Hoe kun je het beste de houten tuintafel behandelen? Dit is een vraag die wij veel gesteld krijgen in onze winkel. Hout is een prachtig product, het is gemakkelijk te bewerken en zorgt voor een prachtige natuurlijke uitstraling. Het nadeel dat aan een houten tuintafel kleeft, is dat het enig onderhoud vereist.  Elk houtsoort heeft zijn onderhoud nodig. Of het nu gaat om een teak, lariks of bamboe tuintafel gaat. In het onderhoud worden wel dezelfde technieken toegepast.

    

   Welk middel om een houten tuintafel schoon te maken?

   Een middel wat iedereen wel in huis heeft staan, namelijk: groene zeep. Dit middel werkt erg goed om het meeste vuil uit het hout te krijgen. Maak een sopje aan met groene zeep en lauw water en gebruik een borstel om het vuil te verwijderen. Gebruik niet te harde borstels, beter is een bijvoorbeeld een schuursponsje te gebruiken. Lichtjes opschuren van het hout levert ook geen problemen op. Zorg ervoor dat het hout goed droog is voordat u het hout gaat behandelen met een olie.

   Let op: Gebruik géén hoge druk reiniger voor de schoonmaak van uw houten tuintafel. Hierdoor gaan de vezels van het hout omhoog staan en richt u permanente schade aan.

    

   Houten tuintafel impregneren

   De meeste middelen om hout te beschermen tegen de weersinvloeden zijn geschikt voor meerdere houtsoorten. Deze middelen hebben vaak een water gedragen naturel olie welke de kleur aanneemt van het hout. De betere hout olie heeft ook nog een UV bescherming, wat verkleuring van het hout door de zon tegengaat.

   Het beste kunt u dit twee keer per jaar herhalen. In het voorjaar kunt u eventueel de tuintafel impregneren, mits de tuintafel schoon is. In het najaar kunt u het beste de tafel schoonmaken en oliën.
    

    

   Moet ik de tafel ’s winters afdekken?

   Een houten buitentafel afdekken kan zeker. Dit voorkomt groene aanslag op het hout. Maar let er goed op hoe u de tafel afdekt. Ook hierbij schuilt gevaar. Een tafel afdekken met een niet ademend zeil, kan ervoor zorgen dat er condens ontstaat tussen het zeil en de tafel, zelfs als het niet regent. Als de onderkant van de tafel wel vrij kan drogen en de bovenkant continu vochtig is, kan het hout gaan kromtrekken en torderen. Het resultaat in het voorjaar is een kromgetrokken tafel.

   Zorg er dus voor bij het afdekken, dat de tafel zowel van boven als onder goed kan drogen.

    

   De juiste onderhoudsmiddelen voor de klus:

   4SO Teak cleaner

   Houten tuintafel schoonmaken met de Teak Cleaner.

   4SO Teak protector

   Houten tuintafel beschermen met de teak olie van 4SO.

   4SO Teak Shield

   Onzichtbare vuil- en vochtafstotend "Schild" De Teak shield van 4SO.

   Bekijk de gehele collectie onderhoudsmiddelen voor buiten.

   The latest ins and outs and more

   Recente artikelen