KlantenserviceAdvies
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Donderdag 21 Februari 2015

   Tuinontwerp in een paar stappen

   Een goed terras, een buitenkeuken en een mooi gazon. Het buitenleven wordt steeds belangrijker. Maar wat als je een fijne grote tuin hebt, maar geen idee hoe deze ingericht moet worden? Geen probleem, daarvoor is de tuinarchitect. Van het eerste idee tot aan de uitvoering, het hele proces wordt professioneel begeleid zodat er uiteindelijk een compleet eigen tuin ontstaat.

   Een tuinontwerp zorgt ervoor dat u, voordat u ook maar iets aan de tuin zelf doet, een gedegen plan heeft waar vanuit u kunt werken. Zomaar iets doen en er na jaren achter komen dat al het werk toch niet heeft geresulteerd in uw droomtuin, is niet alleen zonde van uw tijd maar ook uw geld. Een mooie tuin draagt bij aan de meerwaarde van uw huis en vanuit een plan werken werkt niet alleen een stuk prettiger maar ook efficiënter!
    

   Wat komt er allemaal kijken bij een tuinontwerp?

   Een tuinontwerp laten maken is een proces, waarbij u meerdere malen contact heeft met een tuinarchitect. Vaak begint het met een oriëntatie gesprek, waarbij u uw wensen en eisen bespreekt en kijkt of de eerste ideeen van de tuinarchitect aanspreken. Deze eerste afspraak is vaak geheel vrijblijvend en kosteloos. Na deze afspraak ontvangt u een offerte op maat, toegesneden op uw wensen en behoeftes.

   Bij opdracht start het proces aan de tekentafel.  Er ontstaan twee of drie alternatieve schetsontwerpen. Hieruit wordt een keuze gemaakt en dan volgt de finetuning van het ontwerp. Het wordt uitgewerkt in een beplantings- en verlichtingsplan en eventueel een compleet bestek waarin alle details staan omschreven.  Dit bestek zorgt voor een heldere vertaling van ontwerp naar tuinaanleg, het is een leidraad voor de hovenier.

   schetsplan tuinontwerp 

   Een compleet tuinontwerpproces bestaat meestal uit de volgende stappen en onderdelen:
    

   • Schetsontwerp + presentatie
   • Definitief tuinontwerp
   • Beplantingsplan
   • Verlichtingsplan
   • Bestek en begeleiding van de tuinaanleg


   Naast het complete proces, kunt u natuurlijk ook kiezen voor losse onderdelen, bijvoorbeeld alleen een schetsontwerp of alleen een beplantingsplan.

   tuinaanleg 

    

   Tuin zelf aan leggen of laten aanleggen door een hovenier?

   Wanneer het tuinontwerp is afgerond, ontstaat natuurlijk de vraag: En nu? Gaat u zelf aan de slag met de tuin of besteedt u het liever uit aan iemand die daar verstand van heeft? Natuurlijk kan het één en ander uit een tuinontwerp zelf onder handen worden genomen wanneer het gaat om een kleinere, eenvoudige tuin.

   Bij grotere werkzaamheden zoals grondkering, bestrating, aanleg van vijver e.d. is het verstandig om te kiezen voor een hovenier. Dit kan u veel tijd besparen en zelfs geld! Doordat een hovenier de juiste contacten heeft met verschillende leveranciers, kan deze voordelig inkopen en bij grote projecten kan dit verschil behoorlijk oplopen. Daarnaast weet u zeker dat uw tuin perfect wordt opgeleverd en heeft u iets om op terug te vallen. Kwaliteit voorop.

   The latest ins and outs and more

   Recente artikelen