KlantenserviceAdvies
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Vrijdag 20 November 2015

   Tips voor een fijne wintertuin

   Nu de koudere dagen weer voor de deur staan, is het goed om te kijken wat u in het najaar en in de winter met uw tuin kunt. Want ook in de herfst, winter en lente kan de tuin een belangrijk onderdeel van uw huis en levensstijl blijven. Sterker nog: het is een trend dat mensen ook in de winter steeds meer tijd doorbrengen in hun tuin en op de veranda. De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van de woning. Maar wat is nou een goede manier om een gezellige wintertuin in te richten? Vier tips van tuinarchitect Kasper Klap van Fraai Buiten.


   Gezellige veranda beschutte plek
   1. Creeer een beschutte plek. Een veranda aan de woning, een leuk tuinhuisje of een vrijstaande overkapping. Een plek waar je droog kunt zitten. In de luwte, uit de wind. Met Larikshout worden tegenwoordig simpele maar degelijke constructies gemaakt met een dak van kunststof plaatmateriaal, glas, of zelfs (transparante) zonnepanelen. Maak er een houten wand in om de wind te breken, omgeef de plek met groen en haal de tuin naar je toe. Gebruik daarvoor planten die ook in de winter aantrekkelijk zijn.

   Vuurschaal voor buiten
   2. Maak het warm. Dit kan op de traditionele manier door hout te stoken in een vuurkorf, vuurschaal of een houtkachel. Tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei stoere uitvoeringen, materialen en vormen. Als los element, of ingebouwd in de veranda of overkapping. Vuur geeft niet alleen warmte, maar ook sfeer en gezelligheid. Een luxer alternatief is de heater, zowel op gas als elektronisch verkrijgbaar.

   Verlichte bollen voor in de tuin

   houtopslag voor buiten
   4. Er zijn allerlei opties om uw wintertuin mooi aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een wand van haardhout. Hetzelfde hout dat u gebruikt voor in de haard, is ook als decoratie te gebruiken. Wel zo makkelijk! Een ander voorbeeld is een mooi tapijt voor buiten. Klinkt misschien gek, maar tegenwoordig is bijna alles wat voor het interieur verkrijgbaar is, ook verkrijgbaar voor buiten. Zo zorgt u ervoor dat u zich buiten net zo thuis voelt als binnen!


   Tuintrends 2016: gespot door tuinarchitect Kasper Klap


   Romantiek

   Waren veel tuinen voorheen strak en modern, we gaan weer terug naar de romantische tuin: een sprookjesachtige plek waar de natuur zijn eigen gang mag gaan en weelderig mag groeien en bloeien. Hier kunnen mensen zich terugtrekken uit hun dagelijkse, vaak hectische leven. Wel met een overzichtelijke structuur die weinig onderhoud vergt, maar met ruimte voor spontaniteit en verrassing.
    

   Natuur
    

   De trend van de romantische tuin correspondeert met de algemene trend dat natuur en planten overal steeds meer terugkomen. De kamerplant is weer terug van weggeweest, net als de cactus. Denk daarnaast aan prints op kleding, maar bijvoorbeeld ook aan interieur en platen voor aan de muur. Groen is een trend op zichzelf.
    

   Zelfredzaamheid en duurzaamheid
    

   Moestuinieren, balkontuinieren, de eetbare tuin, de kringlooptuin, doe-het-zelf, etc. De laaste jaren enorm in opkomst, en het zet door. Als reactie op de economische crisis, maar het raakt ook aan het algemene verlangen naar een pure en authentieke levensstijl, in combinatie met gezond en duurzaam leven met oog voor de natuur en het milieu.
    

   The latest ins and outs and more

   Recente artikelen