Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen

Keramische BBQ

Een keramische BBQ is een veelzijdig apparaat waarbij het grillen, roken, bakken of braden een feest wordt. Een kamado barbecue van Black Bastard is bij ons eenvoudig online te bestellen. De keramische BBQ komt in 3 verschillende maten, namelijk de Small, Medium en Large. De keramische barbecues zijn als los model te bestellen, waarbij deze vaak worden verwerkt in een buitenkeuken, of als verrijdbaar model met een gehard stalen gepoedercoat onderstel in combinatie met solide wielen.

Keramische BBQ voordelen

Het koken op een keramische BBQ is anders dan op een standaard barbecue. Het voordeel van een keramische BBQ is dat deze veel langer de warmte vasthoudt, een flink hogere temperatuur bereikt van traditionele bbq’s en de instelbaarheid van de temperatuur. Via een luchtschuif is de temperatuur in te stellen van de BBQ. Zo is het mogelijk om op lage graden te koken (100 graden) of op hoge temperaturen (boven 350 graden). Op deze manier kunt u de keramische barbecue gebruiken voor het grillen van grote stukken vlees, of het maken van pizza’s. Omdat de keramische BBQ zo lang de warmte vasthoudt, is het zelfs mogelijk om tot 4 keer te grillen met slechts één portie houtskool. Keramische barbecues houden zo lang de warmte vast dankzij de goed geïsoleerde dubbele laag keramiek. Beide lagen werken zeer isolerend.  

Keramische Barbecues materiaal

De betere keramische barbecues worden gemaakt van cordieriet keramiek. De voordelen van dit materiaal is dat het een hoge thermische duurweerstand heeft , chemisch bestendig is en tot tegen zeer hoge temperaturen kan.